Nincs termék a kosárban
15-50% kedvezmény minden könyvre! 1 napos házhozszállítás

Fizetés és szállítás

Fizetés

A termékek mellett feltüntetett vételár minden esetben tartalmazza az általános forgalmi adót. A megrendelt termékek árát és az esetleges szállítási költséget kártyás fizetés esetén előre, az oldalon megjelenő OTP banki terminálon keresztül kell fizetnie. Készpénzes fizetés esetén utólag, a csomag átvételekor kell a futárnak fizetnie. A fizetés készpénzben történik, utánvéttel. Bolti átvétel esetén rendelésének összegét az Alexandra Könyváruházakban készpénzben kell fizetnie. Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetében előzetes egyeztetés alapján átutalással történő fizetés is kérhető. Erre vonatkozó igényét kérjük, külön jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Szállítás

A szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül Magyarország egész területén egységesen 550 Ft, 10 000 Ft feletti megrendelés esetén pedig ingyenes. A raktáron lévő könyvek szállítási határideje 1 munkanap. A munkanapokon 15 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon, a pénteken 15 óráig leadottakat hétfőn, a hétvégi rendeléseket pedig a következő hét keddjén szállítjuk ki. Könyveit a GLS Hungary csomagszállító szolgáltatásával juttatjuk el otthonába, vagy akár munkahelyére. (Postai úton, postafiókcímre nem kézbesítünk.)

A GLS a csomag feladását követő munkanapon 8-17 óra között szállít az Ön által megadott címre, előzetes egyeztetés nélkül. Kérjük, hogy olyan szállítási címet jelöljön meg a megrendelésnél, ahol Ön napközben is elérhető. Kérjük, hogy az adatainál a telefonszámát is adja meg, hogy ha kézbesítés közben bármilyen probléma felmerülne, a GLS felvehesse Önnel a kapcsolatot. A kiszállítási értesítőt követő munkanapon a csomagazonosító szám segítségével Ön is érdeklődhet a csomag állapotáról a GLS Ügyfélszolgálatán. Az ügyfélszolgálat a 06-1-802-0265-ös telefonszámon érhető el munkanapokon 7-19 óra között. A csomagküldő szolgálat részletes szállítási feltételeit az alábbi weblapon is elérheti: http://www.gls-hungary.com.

A megvásárolt termékekre vonatkozó szerződés a Könyvbazár Kft. és a felhasználó között jön létre. A szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, és a szolgáltató nem iktatja. A szerződés lehetséges nyelve: magyar.

Alexandra könyvesbolti átvétel

Országszerte több mint 50 Alexandra Könyváruházban átveheti a polc.hu webáruházban leadott megrendeléseit, így szállítási költség nélkül használhatja ki a webáruházunk nyújtotta kedvezményeket. A rendelés véglegesítésénél a fizetési és átvételi módnál választhatja a bolti átvétel lehetőségét, ahol kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső Alexandra Könyváruházat. Csomagját a rendelés leadását követő 2. munkanaptól veheti át a bolt nyitvatartási ideje alatt, melyről külön értesítést küldünk e-mailen. Nevének és címének megadásával azonban Ön is érdeklődhet a csomag állapotáról az átvételre megjelölt bolt telefonszámán. A termékek átvételére 5 bolti nyitvatartási nap áll rendelkezésére. Átvételre vonatkozó szándékát áruházaink pénztárainál jelezze. Rendelésének összegét a boltban készpénzben egyenlítheti ki.

Szavatosság

A megrendelt termékekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztasson bennünket az ugyfelszolgalat@polc.hu címen. Hibás teljesítés esetén megrendelését a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint: elsősorban kicseréljük, ha a cserére nincs módunk, úgy választása szerint árengedményt adunk, vagy a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését. A szállítási költséget nem áll módunkban visszafizetni. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs. Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) a Könyvbazár Kft.-t terhelik.

Elállás joga

Ön a vásárlástól a megrendelt terméket tartalmazó csomag átvételétől számított 14 napon belül - figyelemmel a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) sz. Korm. rendelet - indokolás nélkül elállhat. Átvételnek házhoz szállítás esetén a futártól való átvétel napját, bolti átvételnél a pénztárbizonylat kiállításának időpontját értjük. Az elállási határidő a kézhezvételtől számított 14 nap elteltével jár le. Elállás esetén az elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (pl. postán, faxon, elektronikus úton küldött levél formájában) a következő címre: Polc.hu Ügyfélszolgálat Cím: 7630 Pécs, Üszögi-kiserdő u. 1., e-mail: ugyfelszolgalat@polc.hu, fax: +36 72/777 111

Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Elállás esetén az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül a terméket sértetlen - külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes - állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén köteles visszaküldeni a Könyvbazár Kft., 7630 Pécs, Üszögi- kiserdő utca 1. szám alatti címére. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő előtt elküldi a terméket. Az Ön által kifizetett vételárat és szállítási költséget visszatérítjük az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül, vagy amíg a terméket vissza nem szolgáltatja, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte, a kettő közül a korábbi időpontot vesszük figyelembe. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal azonos fizetési módot alkalmazunk. Szállítási költséget a teljes rendeléstől való elállás esetén térítünk vissza. Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítésére igényt tartunk. Ön nem gyakorolhatja a fenti elállási jogot hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást felbontotta.