Nincs termék a kosárban
15-50% kedvezmény minden könyvre! 1 napos házhozszállítás
Borító: A katedrális (Könyv) - Ken Follett

A katedrális

Nyomtatott könyv

A katedrális (Könyv) ismertetője

A szerző egyik legnépszerűbb regénye egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik, a történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború ... Folytatás ››

Vélemények és értékelések

 • - 2011. 10. 02.

  Kicsit sok a fölösleges leírás, ezért néha nagyon lelassul a történet. Viszont ennek ellenére hihetetlenül izgalmas. Kár, hogy a szereplők ennyire sarkítottak: valaki vagy teljesen rossz, vagy tökéletes. De mindenképpen megéri egyszer elolvasni.

 • - 2011. 09. 26.

  Bár az eleje nagyon nem tetszett a könyvnek, azonban mégis valami miatt azt éreztem, hogy nekem ezt el kell olvasnom. Nagyon magával ragadó. Érdemes elolvasni!

 • - 2011. 09. 22.

  T.Szerkesztőség!
  Olvastam a Katedrális c. könyvet most nézem a film változatát. A téma egy középkori katderális felépítése mely 50 évet ölel át. Számomra egyébként is a történelmi és főleg a középkorral foglalkozó könyvek a legérdekesebbek. Az író szinte szemünk elé varázsolja a középkorban élt építőmestert családját valamint a katedrálist akaró papot mivel ezzel is várost akarja fejleszteni, hogy vásárjogot szerezzen. A nehézségek, mellett szemünk elé tárul a középkori ember szemlélet módja azaz mindig fölfelé a magasságba kell nézni, oda szeretnének feljutni, mind monumentális építkezéssel - dóm- mind pedig minél közelebb az Istenhez, hiszen abban a korban a sok betegség nélkülözés közelebb hozta az embert a magasságoshoz, lebilincselő előadás mód szerintem akik ezeket a témájú könyveket szeretik biztos meg voltak elégedve ezzel a művel.

 • - 2011. 09. 17.

  Jó pár évvel ezelőtt olvastam először a Katedrálist. Akkor is más fogott meg benne, illetve most is. Napjaink rohanó életmódja után igazi felüdülés, bár némely pontján félelmetes marad.

 • - 2011. 09. 15.

  Filmszerű regény, mind szerkezetében, mind látásmódjában. Nagyon olvasmányos. Bár a jellemrajzok kissé egysíkúak, a történetvezetés, a fordulatok kárpótolnak mindezekért.

 • - 2011. 09. 15.

  Háromszor "indultam" neki a könyvnek, az első két alkalommal nem jutottam túl a 100. oldalon. Vizsgaidőszak után újra elővettem és két alatt kiolvastam nemcsak a Katedrálist, hanem Az idők végezetéig regényt is. Lebilincselő, letehetetlen olvasmány volt!!

 • - 2011. 09. 15.

  Karácsonyra kaptam, és letehetetlen volt. Egy hét alatt kiolvastam, sokszor éjszakákba nyúlóan. Megrázott a a naturális ábrázolás, a középkori erőszak ábrázolása, és nem vágyom most újabb Ken Follett könyvre, de örülök, hogy elolvastam.

 • - 2011. 09. 14.

  Ken Follett műve a "legek" történelmi regénye. Nemcsak az érdekfeszítő, mozgalmas cselekmény és a középkori Anglia hiteles korrajza miatt, hanem művészettörténeti szempontból is: pontos, részletekbe menő leírását kapja az olvasó annak, hogyan vált át az erőt sugárzó román stílus a légies, lenyűgöző gótikába. Kötelező olvasmány 14 éven felülieknek!

 • - 2011. 09. 14.

  Monumentális alkotás, csodálatos középkori történelmi regény.
  Lebilincselő olvasmány, maga a történet és a leírások az építészeti csodákról,leírás az emberekről , és a történelmi valóságról.

 • - 2011. 09. 14.

  Életem egyik meghatározó élménye volt ez a könyv!Nagyon szeretem a középkori történeteket,és ez az olvasmány hűen tükrözi azt a kort.Imádtam minden oldalát!!!

 • - 2011. 09. 14.

  Izgalmas, letehetetlen! Szerteágazó történetszövés, izgalmas cselekmények. A középkor kegyetlen világát nagyon jól ábrázolja.

 • - 2011. 09. 14.

  Lebilincselő nyári olvasmány! Sokkal jobb, mint a sorozat. Izgalmas, szerelmes, romantikus! Nagyon jó!

 • - 2011. 09. 14.

  Lenyűgözően izgalmas regény a középkori Angliáról. Ez a legjobb regénye. Tényleg érdemes elolvasni. Noha vaskos könyv, de minden egyes lapja izgalmas

Írjon Ön is véleményt a(z) A katedrális termékről!

Értékelje Ön is a terméket!