Nincs termék a kosárban
15-50% kedvezmény minden könyvre! 1 napos házhozszállítás

Gasztrokultúra

  • Balatonfüred-Csopak

    Szigethy Gábor

    Kortárs Könyvkiadó

    A Balatonról Jókai 1857-ben írta: "Az egész táj mosolyog." Szigethy Gábor könyvében ugyanezt a mosolyt és tájat közelíti. "A táj néha magába ölel, néha magunkba öleljük a tájat. Másképpen mosolyog reggel a Balaton, a szőlő, az erdő, a templomtorony, a rom, s másképpen délben, délután, alkonyatkor, este. Az sem mindegy:...

    Online ár: 2 975 Ft
    Eredeti ár: 3 500 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • A tőkétől a pohárig

    Tamás Ervin, Tamás Jenő

    Alexandra Kiadó (A)

    Salvador Dalí, a híres spanyol festő azt mondta egyszer: "Már nem bort iszik, aki élvezni tudja azt, hanem titkokat." Ez a könyv elsősorban arra vállalkozik, hogy a szőlő- és borkultúrával kapcsolatos általános és korszerű ismeretek mellett kitekintést adjon a világba, mert a jelenlegi helyzet és a várható trend ismeretében...

    Online ár: 5 099 Ft
    Eredeti ár: 5 999 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • VinCE Magazin különszám 2016 - Bor & Pénz

    Hamu és Gyémánt Kiadó

    "A VinCE Magazin borszakértőit gyakran keresik meg azzal olvasók, hogy a pincéjükben talált „muzeális” borok vajon mennyit érnek, hol érdemes megpróbálkozni az eladásukkal, és egyáltalán: milyen borokat érdemes befektetési céllal gyűjteni. A kérdések sokaságára most egy könyvvel válaszolunk, amelyben körbejárjuk a bor és a...

    Online ár: 1 692 Ft
    Eredeti ár: 1 990 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • A nagy borválasztó

    Katherine Cole

    Gabo Könyvkiadó

    "A nagy borválasztó megmutatja, hogy mennyire egyszerű könnyedén és magabiztosan bort választani bármilyen ételhez és alkalomhoz. Könyvünk a szakmai zsargont kerülve a 10 borstílusra - üde, könnyed fehérek; élénk, aromás fehérek; aromagazdag, testes fehérek; édes fehérborok; pezsgők; rozék; könnyű, friss vörösek; markáns,...

    Online ár: 4 675 Ft
    Eredeti ár: 5 500 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Legek könyve - Vince Magazin különszám, 2014

    Hamu és Gyémánt Kiadó

    "A legnépszerűbb szőlőfajták, a legszebb borgyűjtemények, a legkülönlegesebb borvacsorahelyszínek, a legősibb borvidékek, a legmagasabban fekvő pincészetek, a legdrágább élelmiszerek, a legizgalmasabb italtrendek - csupa felfedezésre váró kincs. Ez a kötet nem úti könyv, inkább ötlettár, amely arra buzdítja olvasóit, hogy...

    Online ár: 1 692 Ft
    Eredeti ár: 1 990 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Az ínyesmesterség könyve

    Glück Frigyes, Stadler Károly

    Kortárs Könyvkiadó

    Árverések ritka darabja, gasztronómiai gyűjtők féltett kincse kerül új kiadásban az olvasó elé. A szerzők korukban híres és "vendégszerető magyar urak": Stadler Károly szállodatulajdonos, a Keleti pályaudvar vendéglőse és Glück Frigyes, a Pannónia Szálló tulajdonosa 1889-ben jelentetik meg Az ínyesmesterség könyvét. A kötet...

    Online ár: 3 825 Ft
    Eredeti ár: 4 500 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Stílusos vendéglátás

    Alexandra Kiadó

    Szeretettel megterített asztal, csillogó poharak, gyertyafény és a jó barátok nevetése - mi lehet szebb annál, mint együtt ünnepelni, és válogatott finomságokat kóstolgatni. A könyvben található receptekkel és hasznos tippekkel a legmagasabb színvonalon kényeztethetjük vendégeinket, és válhatunk tökéletes házigazdákká. Számos...

    Online ár: 2 294 Ft
    Eredeti ár: 2 699 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • VinCE Borszótár A-tól Z-ig

    Vince Magazinkiadó Kft.

    "Minden, amit a borról tudni illik. - Borszótár A-tól Z-ig. Volt már úgy, hogy egy vacsora során röpködtek a "chateau", "tannin", "barrique" és más kifejezések, ön pedig inkább csendben várt, míg másra terelődik a szó, mert csupán halvány sejtése volt az említett kifejezése jelentéséről? Velünk is megesett, ezért - a Vince...

    Online ár: 1 692 Ft
    Eredeti ár: 1 990 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • A felszolgálás alapjai

    Alexandra Kiadó

    Ez a praktikus kézikönyv hasznos útmutató étteremvezetőknek, kezdő és gyakorló pincéreknek, rendezvényszervezőknek, és mindenkinek, aki szeretné, ha vacsoravendégei elégedetten távoznának az asztaltól. A vendéglátásban dolgozók megismerhetik a különböző nemzetek étkezési szokásait, tájékozódhatnak a felszolgáló...

    Online ár: 5 099 Ft
    Eredeti ár: 5 999 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Borok a konyhában

    Herczeg Ágnes

    Alexandra Kiadó (A)

    "Rongyosra fogom használni ezt a könyvet! Saját szememmel néztem végig, amint Herczeg Ágnes és csapata heteken át csak kóstolta és kóstolta a több ezer ízkombinációt. Egyszerűen nincs ma Magyarországon még egy kötet, amely a bor-étel párosításhoz ennyire hiteles útmutatást tudna adni." Mautner Zsófia (A Chili&Vanília szerzője)...

    Online ár: 4 165 Ft
    Eredeti ár: 4 900 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Ínyencek kézikönyve: Tea

    Jane Pettigrew

    Gabo Könyvkiadó

    A könyv értékes útmutatót ad a különböző teák vásárlásához és tárolásához, miközben tanáccsal szolgál a tealevél forrázásához és az ital fogyasztásához. A világ különböző pontjairól származó, több mint 70 különböző teaféle részletes leírását és kóstolási útmutatót kínál. Megtudjuk, hogy az...

    Online ár: 2 975 Ft
    Eredeti ár: 3 500 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Nem piskóta

    Gordon Ramsay

    Alexandra Kiadó

    Mindenki azt hiszi, ismeri az igazi Gordon Ramsayt: goromba, nagyhangú, mániákus és rettenetesen önfejű. Ez most itt az ő valódi története... Gordon Ramsay most először tárja elénk a teljes történetét annak, hogyan lett ő a világ leghíresebb és leghírhedtebb séfje: mesél nehéz gyermekkoráról, öccse heroinfüggőségéről,...

    Online ár: 2 549 Ft
    Eredeti ár: 2 999 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • A gasztronauta

    Stefan Gates

    Alexandra Kiadó

    A gasztronauta az ételek őrült, csavaros, fenekestül felforgatott világába vezet minket. Szokatlan, extravagáns és bizarr kulináris élményekkel, meghökkentő tényekkel és látványos étkek receptjeivel van tele. Ébren töltött időnk 16%-át mindannyian főzéssel és evéssel töltjük. Túl sok óra és perc ez ahhoz, hogy csupán...

    Online ár: 2 294 Ft
    Eredeti ár: 2 699 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Egér a levesben...

    Alexandra Kiadó

    A konyhai blogok -milyen meglepő!- a kulináris élvezetekről szólnak. A mögöttük megbújó személyek leggyakrabban nők, akiknek szenvedélye a főzés, esetenként hivatásos művészei is a szakmának. A könyvben tizenöt eredeti menü szerepel (előétel, főétel, desszert, sós vagy édes rágcsálnivaló) tizenöt konyhai blogról.

    Online ár: 1 274 Ft
    Eredeti ár: 1 499 Ft
    Megtakarítás: 15%
  • Pár kérdés a húsvétról

    Pálffy Emőke

    D&B2001 Show & Entertainment

    Receptklub kézikönyvek sorozat

    A húsvéti ünneppel kapcsolatban érdekes kérdések merülnek fel: miért a nyuszi hozza a húsvéti tojást, miért szokás megöntözni a lányokat, mióta festik a tojásokat és miért pirosra. Nemcsak kérdéseinkre ad választ ez a könyv, de számos tojásfestési, díszítési technikát is mutat. Mindezek mellett mégis az a legfontosabb, hogy...

    Online ár: 1 955 Ft
    Eredeti ár: 2 300 Ft
    Megtakarítás: 15%